Domov Témy Novinky a aktuality Arctic Paper: striebro !

Arctic Paper: striebro !

939
0

Arctic Paper získava certifikáciu Cradle to Cradle Certified™ pre všetky natierané papiere vyrobené v Grycksbo závode

Celý  produktový rad natieraných, bezdrevných papierov závodu Arctic Paper Grycksbo bol ocenený certifikátom zdravotného stavu materiálu striebornej úrovne ako súčasť viacatribútového štandardu produktov Cradle to Cradle Certified ™. Okrem toho bol skontrolovaný celý proces výroby Grycksbo závodu a dosiahol striebornú úroveň, ktorá  predstavuje teda celkovú úroveň certifikácie výrobkov.

Cradle to Cradle Certified ™ je globálne uznávaný štandard pre bezpečné, cirkulárne a udržateľné výrobky, vyrobené pre cirkulárne hospodárstvo. Aplikácia princípu Cradle to Cradle znamená nielen minimalizovať negatívne vplyvy, ale zanechať aj pozitívnu stopu. To vytvára produkty a procesy, ktoré sú bezpečné pre ľudí, zdravé pre životné prostredie a úspešné pre podnikanie.

Od apríla 2021 sú všetky výrobky z Grycksbo závodu (papiere G-Print, G-Smooth, G-Snow, Arctic Silk, Arctic Matt, Arctic Volume White a Arctic Volume Ice) certifikované certifikátom Cradle to Cradle Certified ™. Výrobný proces  Grycksbo závodu má navyše extrémne nízke emisie CO2.

G-Snow ste mohli vidieť na našom prebale v marcovom čísle Novín.

Noviny 3/2021 – prebal

Celý proces výroby závodu v Grycksbo bol skontrolovaný agentúrou EPEA, inovatívnym partnerom a hodnotiacim orgánom C2C Certified ™, a certifikovaný podľa produktovej normy Cradle to Cradle Certified ™. Možnosti rozvoja sú načrtnuté a teraz sa budú realizovať v strednodobom a dlhodobom horizonte, aby sa dosiahli ešte lepšie výsledky.