Domov Témy Novinky a aktuality Smurfit Kappa: 20 miliónov pre ČR a SR

Smurfit Kappa: 20 miliónov pre ČR a SR

1571
0

Smurfit Kappa podstatne rozširuje svoje výrobné kapacity v štyroch výrobných závodoch po celej Českej republike a na Slovensku vďaka významnej investícii vo výške 20 milionov EUR.

Táto investícia ešte viac zdôrazňuje záväzok spoločnosti Smurfit Kappa voči svojím zákazníkom a závodom vo východnej Európe.

Investícia sa skladá zo štyroch veľkých projektov, troch realizovaných v Českej republike, v závodoch Smurfit Kappa Žebrák, Žimrovice a Olomouc, a jedného na Slovensku, v Smurfit Kappa Štúrovo. Očakáva sa, že všetky štyri projekty budú dokončené do konca tohto roka.

Edwin Goffard



Edwin Goffard, prevádzkový riaditeľ Smurfit Kappa Europe Corrugated, okomentoval túto investíciu: „Táto významná investícia spoločnosti Smurfit Kappa znamená záväzok ďalšieho rozvoja našich pobočiek vo východnej Európe. Z produktového i geografického hľadiska majú Smurfit Kappa Česká republika a Slovensko vynikajúcu polohu pre to, aby boli schopné splniť potreby rozvíjajúceho sa a stále rastúceho trhu, pričom táto investícia podporí ďalší rast nášho podnikania.“

V rámci tejto investície budú inštalované nové zariadenia na spracovanie lepenky, ktoré zvýšia kapacitu o viac než 100 miliónov krabíc pottlačených bežnou a offsetovou tlačou ročne. Toto nové, najmodernejšie vybavenie umožní závodom uspokojiť rastúci dopyt ich zákazníkov po udržateľných papierových obaloch a konzistentne dodávať vysoko kvalitné obalové riešenia. Vďaka tejto investícii máme príležitosť zaistiť svojim zamestnancom ešte bezpečnejšie a ergonomickejšie pracoviská.

Zdeněk Suchitra



Zdeněk Suchitra, generálny riaditeľ Smurfit Kappa pre Českú republiku a Slovensko, uviedol: „Sme nesmierne radi, že môžeme byť svedkami pokračujúceho rastu a úspechu našich zákazníkov tu v Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku. Táto nová investícia dokazuje, že sme skvele vybavení pre uspokojovanie širokého spektra potrieb našich zákazníkov a budeme aj naďalej na trh dodávať naše vysoko kvalitné riešenia s najvyššou možnou efektivitou.“