Domov Témy Novinky a aktuality IGEPA: Prvá inštalácia Epson SureColor SC-R5010L s resin atramentami.

IGEPA: Prvá inštalácia Epson SureColor SC-R5010L s resin atramentami.

2358
0

Spoločnosť Igepa vo štvrtok 10.6.2021 ako prvá v ČR inštalovala veľkoformátovú tlačiareň Epson SureColor SC-R5010L s veľkokapacitným zásobníkom atramentov na báze vody a živice (resin).

Tlačiareň si zaobstaralo Studio 66, full-servisová reklamná agentúra, ktorá svoje portfólio chcela rozšíriť o čo najekologickejšiu technológiu.

Epson Resin je najmodernejšia a „najzelenšia“ technológia veľkoformátovej tlače. Reaguje na požiadavky trhu po ekologickej tlači. Vývoj atramentov na báze vody a organickej živice stavia na mnohoročnej histórii inovácií spoločnosti Epson v oblasti zobrazovania, správy farieb a presného podávania médií.

64 palcová tlačiareň Epson SureColor SC-R5010L ponúka presné a rýchloschnúce výtlačky s konzistentnými farbami pre tlač na širokú paletu médií. Toto riešenie prináša dodávateľom tlačových služieb a agentúram ponúkajúcim kreatívny dizajn, ako je napr. Studio 66, možnosť vytvárať obrovské spektrum signage produktov aj vysoko hodnotných aplikácií ekologicky a s výnimočnými výsledkami.

Richard Švab (Igepa)

„Tlačiareň Epson SureColor SC-R5010L v Českej republike prvý raz predstavila Igepa na svojom showroome v Prahe v decembri 2020. Teší nás, že sa môžeme pochváliť tiež prvou inštaláciou v Česku. V poslednej dobe cítime vzrastajúci trend dopytu po ekologických riešeniach, nech už sa jedná o materiály bez PVC, alebo ako v tomto prípade, o ekologickú tlač,“ prezradil Richard Švab, riaditeľ business unit VISCOM českej Igepy.

Monika Hrušková (Studio66)

Monika Hrušková, konateľka Studia 66, k tomu dodáva: „Snažíme sa byť technologicky nezávislí a mať vlastné tlačové riešenia. Pokiaľ je teda na výber a ak nemusíme zľavovať z kvality, nie je dôvod nejsť cestou technológie, ktorá je šetrná k životnému prostrediu. Aj my cítime od svojich zákazníkov značný tlak na znižovanie uhlíkovej stopy či čo najviac ekologické riešenia. Igepa je naším dlhoročným dodávateľom materiálov pre veľkoformátovú tlač. Sme presvedčení, že nám bude dobrým partnerom aj v servise tejto tlačiarne.“

Kľúčové vlastnosti SC-R5010L:

  • Epson UltraChrome RS – Resin atrament na vodnej báze s organickými živicami s širokým farebným gamutom
  • Vysoká odolnosť výtlačkov proti poškriabaniu
  • Certifikácia GreenGuard Gold, AgBB a French-VOC
  • Systém presného podávania a navíjania výtlačkov – tlač z role na rolu
  • Technológia Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC) pre presné a stabilné podávanie médií
  • Náhradné diely môže vymieňať obsluha (tlačová hlava vymeniteľná užívateľom)
  • Tri novo navrhnuté nezávislé systémy ohrevu (predhrev, ohrev tlačovej plochy, vytvrdzovanie)
  • Riešenie s veľkokapacitnými zásobníkmi atramentu – atramentové vaky o objeme 2 x 1,5 l atramentové vaky pre užívateľa s veľkým objemom tlače a podporou „hot swap“ výmeny atramentov v priebehu tlače
  • 4,3 palcový dotykový displej pre intuitívne ovládanie
  • Software Epson Edge Print RIP pre ľahké nastavenie tlačových úloh

Technické údaje a ďaľšie vlastnosti tlačiarne Epson SureColor SC-R5010L nájdete tu.

O spoločnosti IGEPA group

Skupina IGEPA je popredným európskym špecializovaným distribútorom, ktorý celosvetovo obsluhuje viac než 50 000 klientov z oblasti priemyslu, obchodu a maloobchodu. Jej sortiment zahŕňa produkty, ako sú grafické papiere a kartóny, obaly a média pre reklamu, vrátane technického vybavenia a služieb. So 75 pobočkami v 25 krajinách sveta a približne 3 500 zamestnancami dosahuje skupina a jej strategickí partneri obratu približne 2 miliardy €.

Pre viac informácií kontaktujte:

Jana Albrechtová

Marketing Manager

+420 739 604 722

jalbrechtova@igepagroup.com

igepa