Domov Prax HR Kto je kto: Thomas Macina / Durst Group

Kto je kto: Thomas Macina / Durst Group

768
0

Spoločnosť Durst Group, výrobca technológií digitálnej tlače a výroby zameraných na budúcnosť, reštrukturalizuje svoj úspešný segment etikiet a flexibilných obalov.

Súčasný manažér segmentu Helmuth Munter odíde do dôchodku na konci roku 2021 po viac ako 40 rokoch pôsobenia v spoločnosti. Po ňom ho na pozícii globálneho manažéra predaja etikiet a flexibilných obalov nahradí Thomas Macina. Rodák z Južného Tirolska pochádza zo spoločnosti HP Indigo, kde naposledy pôsobil v Barcelone ako obchodný manažér pre etikety pre oblasť EMEA.

Thomas Macina

Kariéra Thomasa Macinu trvala viac ako 15 rokov v spoločnosti HP a je považovaný za osvedčeného odborníka na technológiu digitálnej tlače. Od februára je v úvodnej fáze v skupine Durst Group a svojej úlohy v regióne EMEA sa ujme v apríli. V júni bude nasledovať zodpovednosť za globálny predaj produktov Label & Flexible Packaging.

Martin Leitner

Helmuth Munter bude až do svojho odchodu do dôchodku naďalej zapojený do prechodu a bude poskytovať poradenstvo a podporu novému riadiacemu tímu, ktorého súčasťou je aj Martin Leitner ako produktový manažér. Za posledných desať rokov sa segment etikiet a flexibilných obalov vyvinul v dôležitú obchodnú jednotku skupiny Durst Group a spolu s tlačovými systémami Tau RSC významne prispel k digitálnej transformácii v priemysle. Jednopriechodové tlačové systémy Tau majú v súčasnosti trhový podiel okolo 40% v segmente trhu UV atramentových tlačiarní s inštalačnou základňou viac ako 250 tlačových strojov po celom svete.

Christoph Gamper

„Využili sme dobre situáciu v pandémii COVID a zariadili sme nástupníctvo pre Helmutha Muntera, ktorý bol zodpovedný za úspešný príbeh v segmente značiek,“ hovorí Christoph Gamper, generálny riaditeľ a spolumajiteľ skupiny Durst. „Všetci v skupine Durst Group by sme chceli poďakovať Helmuthovi za jeho veľké odhodlanie, vynikajúci výkon a lojalitu. Čo môže byť lepšie ako odísť do dôchodku v zenite svojej kariéry? Helmuthovi prajeme všetko dobré v tejto novej fáze jeho života. “

Helmuth Munter

„Zároveň by som rád srdečne privítal Thomasa Macinu v rodine Durstovcov,“ dodáva Christoph Gamper. „Sme radi, že sme pre spoločnosť získali skutočného odborníka na trh a niekoho, kto má svoje korene aj v Južnom Tirolsku. Súčasná pandemická situácia je pre nás tiež priaznivá, pretože nám poskytla dostatok času na zabezpečenie plynulého prechodu. Som presvedčený, že Thomas bude spolu s celým tímom vydavateľov aj naďalej viesť úspešný príbeh spoločnosti Tau.“