Domov Eventy EIZO: automatická kalibrácia slávi úspech

EIZO: automatická kalibrácia slávi úspech

1115
0

Spoločnosť EIZO získala Scientific and Technical Award od Academy of Motion Picture Arts za monitory ColorEdge vybavené automatickou kalibráciou.

Cenu Scientific and Technical Award, udelila firme EIZO americká Academy of Motion Picture Arts za monitory radu ColorEdge CG s integrovaným hardwarovým kalibračným snímačom.

Academy udeľuje Scientific and Technical Award jednotlivcom a spoločnostiam, ktorých inovácie sa stanú významným a trvalým prínosom pre filmový priemysel. Na virtuálnom odovzdávaní cien Scientific and Technical Award ocenili 17 vedeckých a technických projektov zásadného významu. 

Spoločnosť EIZO sa cíti poctená touto cenou udelenou za vývoj monitorov radu ColorEdge CG s hardwarovou kalibráciou s integrovaným kalibračným snímačom. Hlavnými inovátormi, tvorcami tejto technológie a priamymi príjemcami ceny sú Senior Product Manager Masato Nakashima, Senior Engineer Junji Sakuda, Principal Engineer Koichi Ueno a Principal Engineer Junro Yonemitsu.

EIZO: „víťazný tím“

Moderné technológie v podobe integrovaného snímača pre automatickú kalibráciu sú vyústením rozsiahleho výskumu a investícií do zobrazovacích riešení pre širokú škálu odvetví vrátane zdravotníctva. V roku 2005 uviedla spoločnosť EIZO na trh lekársky monitor so zabudovaným snímačom, ktorý slúži ku kalibrácii obrazovky a stabilizácii jasu pre presné zobrazenie monochromatických rádiologických snímok. Spoločnosť na túto technológiu ďalej nadviazala a v roku 2010 sa stala prvým výrobcom na svete, ktorý prišiel na trh s riešením v podobe presnej automatickej kalibrácie u monitoru ColorEdge CG245W. Modernú technológiu s integrovaným snímačom je možné nastaviť na automatickú kalibráciu, vďaka ktorej nie je potrebné externé kalibračné zariadenie a monitor si pritom zachováva presné farebné podanie. Snímač vyvíja a vyrába EIZO priamo vo svojich závodoch, a potvrdzuje tak, s akým zápalom a nasadením sa usiluje o presné zobrazovanie.

Zásadnú potrebu obrazovky, ktorej môžu užívatelia veriť, má rad odvetví – v zdravotníctve závisia životy na presnom zobrazení pri diagnostike i starostlivosti, v tvorivých oboroch, ako je filmový priemysel, zas technika zvyšuje efektivitu a je spoľahlivým nástrojom, vďaka ktorému sa technickí aj umeleckí pracovníci môžu o to viac zamerať na príbeh, ktorý chcú rozprávať.

Monitory EIZO ColorEdge využívajú popredné filmové štúdiá na celom svete pri výrobe inšpiratívnych a vzrušujúcich príbehov a zážitkov pre široké publikum.

„Z tohoto výnimočného – a zaslúženého – ocenenia našich kolegov v spoločnosti EIZO sme úplne nadšení a sme na nich patrične pyšní. Obrazovky EIZO nás sprevádzajú pri práci na všetkých filmoch Pixaru od Finding Dory. Tlieskame Akadémii za toto uznanie a blahoželáme!
Pixar Animation Studios
Soul (2020), Toy Story 4 (2019), Coco (2017)

„Najlepšie na hardware EIZO je, že sa sám kalibruje. Pre supervízora ide o vec úplne zásadnú, pretože chce mať istotu, že to, čo vidí, je perfektné, farebne presné, ostré a konzistentné.“
Skydance Media
Terminator: Dark Fate (2019)

„Bola to náročná, no vzrušujúca cesta a nás veľmi teší, že naše technické partnerstvo vyústilo v uznanie výbornej práce tímu spoločnosti EIZO.“
Walt Disney Animation Studios
Raya and the Last Dragon (2021), Frozen 2 (2019), Ralph Breaks the Internet (2018)

„Industrial Light & Magic je nadšeným obdivovateľom obrazového podania a vybavenia automaticky kalibrovaných monitorov značky EIZO od ich prvého uvedenia na trh. Spolupráca s priateľmi od spoločnosti EIZO nás dlhodobo teší a z ich viac ako zaslúženého ocenenia Academy Sci-Tech Awards Council máme úprimnú radosť.“
Industrial Light & Magic
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019), The Mandalorian (2019), Solo: A Star Wars Story (2018), Star Wars: The Last Jedi (2017), Rogue One: A Star Wars Story (2016), Star Wars: The Force Awakens (2015)

Ako poznamenal prezident a generálny riaditeľ EIZO Corporation Yoshitaka Jitsumori:

Yoshitaka Jitsumori

„U nás v EIZO veríme v trvalú investíciu do rastu našich zamestnancov prostredníctvom firemnej kultúry, ktorá favorizuje kreativitu a riešenia problémov a v ktorej je osobný zápal kľúčom k úspechu. EIZO sa hrdo hlási k uznaniu výsledkov práce všetkých zamestnancov, ktorých nasadenie, dôvtip a tímová spolupráca obohatili tvorivé odvetvie o toto zásadné riešenie – počínajúc tými, ktorí túto cestu vytýčili riešením kalibrácie v oboru zdravotníctva. Každá inovácia je základom pre inovácie nasledovné a mňa veľmi teší, že z rozmanitej skúsenosti našich zamestnancov v celom rade odvetví naďalej ťaží skutočne inovačná technológia budúcnosti. Tento úspech poslúži ako ďalší krok na ceste k ešte vyšším métam, ktorú chápeme ako poslanie ponúkať vysoko presné a pokročilé zobrazovacie riešenia, vyvíjané s vynaložením sústredeného úsilia.“

EIZO