Domov Témy Novinky a aktuality Signracer: UV LED – ešte lepšie funkcie pre priemyselnú tlač

Signracer: UV LED – ešte lepšie funkcie pre priemyselnú tlač

1235
0

Švajčiarsky výrobca Signracer uviedol nové modely digitálnych LED UV tlačiarní Signracer 2512, 2512V, 2512HD.

Tri rady tlačových hlávfarby, biela aj lak v jednom kroku.

Signracer

Signracer 2512 je hybridný UV LED flatbet pre rolové materiály o šírke 2500 mm, resp. materiály doskové 2500 x 1250 mm. Tlačiareň vo verzii 2512V je ale prvým modelom tohoto výrobcu, u ktorého sú použité tri rady tlačových hláv Ricoh piatej, alebo šiestej generácie. Písmeno „V” v označení znamená Varnish a umožňuje potlač čírym lakom (lesk/mat). Tlačiareň je zaujímavá pre zákazníkov, ktorí vo výrobe využívajú lak, či už plošne, alebo parciálne. Hlavy v prvom rade tlačia bielu, v druhom rade farby CMYK a v poslednom treťom rade sa nanáša lak s možnosťou oneskoreného vytvrdzovania. Intenzita sa dá nastavovať vďaka manuálnemu potenciometru a tým regulovať stupeň lesku. Vďaka tretiemu radu tlačových hláv sa výrazne zvyšuje produktivita tlače, ktorá sa dá teraz realizovať v jednom kroku.

Signracer 2512V

Výrobca Signracer doplnil túto tlačiareň o celý rad nových funkcií zaujímavých pre priemyselné aplikácie:

• Tlačové riešenie je postavené na robustnom priemyselnom šasi, pre nonstop výrobu. Vyrába sa externe a dodáva sa do výrobného závodu Signraceru k ďalšej montáži. Každá jednotka sa zostavuje s tlačovými hlavami, LED diódami, elektronikou a voliteľnými funkciami podľa požiadaviek zákazníka. Konečná kontrola kvality zahŕňa podrobný protokol pre všetky funkcie tlačiarne a skúšobné výtlačky .

• V zostave sú buď tlačové hlavy Ricoh Gen 5 s veľkosťou kvapky 7 – 21 pl, alebo hlavy Ricoh Gen. 6. (5 – 15 pl) s výkonom o 50 % vyšším, než predchádzajúca generácia.

Ricoh Gen5s

Výrobca navyše ponúka aj verziu 2512HD s tlačovými hlavami Ricoh Gen5s s veľkosťou kvapky 2,5 – 9 pl. Tieto hlavy s menšou veľkosťou kvapky sú vhodné pre špeciálne aplikácie, ktoré vyžadujú vyššiu presnosť ako napríklad ciferníky hodiniek alebo priemyselné komponenty.

Malé kvapky a vysoká frekvencia umožňujú tlačový výstup s najvyššou kvalitou pri maximálnej rýchlosti, čo sa prejaví najmä pri náročnej tlači v stupňoch šedi.

• UV LED systém s veľmi vysokým výkonom (do 14 W/m2) a chladenie vzduchom (namiesto chladenia vodou). Tieto LED systémy sú ponúkané s trojročnou zárukou. Modulárny dizajn umožňuje vlastnú konfiguráciu LED UV pre aplikácie s lakom a primerom. LED UV lampa sa vyznačuje dlhou životnosťou a vlnovou dĺžkou svetla dokonalo zodpovedá atramentu a laku. Voliteľne sa ponúka oneskorené vytvrdzovanie pre primer.

Signracer

• Výkon LED je nastaviteľný od 10 do 100 %. Vysoké nastavenia umožňujú rýchle vytvrdenie a najlepšiu priľnavosť, nižší výkon LED môže byť výhodný pre ďalšie výrobné procesy (CNC obrábanie, spracovanie pružných materiálov atď.)

• Vlastné OEM atramenty z produkcie Nutec Digital sú dodávané v litorvých  fľašiach s hladinovým senzorom, ktoré slúžia zároveň ako jeho zásobníky v tlačiarni.

Signracer

Nové atramenty sa nikdy nemiešajú so starými, takže vydržia dlhšie v perfektnom stave a v zásobníkoch nevznikajú žiadne usadeniny. Vďaka nízkej viskozite je možná tlač už pri teplote 38-40 C, čo znižuje potrebu čistenia a predlžuje dobu starnutia atramentov. Výsledkom je veľmi stabilný a spoľahlivý chod tlačiarne. Atramenty sú veľmi flexibilné s výbornou priľnavosťou, preto je možná napríklad tlač na kožu.

• Antistatické tyče medzi tlačovými hlavami a LED, z produkcie nemeckého výrobcu KERSTEN, ktorý sa tejto technológii venuje už viac ako 40 rokov. Jednoduché čistenie a údržba antistatického modulu vďaka jeho výsuvnej konštrukcii.

Signracer

• Potlač materiálov a predmetov až do výšky 250 mm. Štandardná max. hrúbka potláčaných materiálov je 100 mm. Ak potrebujete potláčať materiály o väčšej hrúbke – napr. 20 cm (krabičky, boxy, prepravky), je možné objednať si model tlačiarne s priechodnosťou pod ramenom až 25 cm. Dva samostatné motory zdvíhajú rameno do pracovnej výšky 15, 20 alebo 25 cm.

Ďalšie informácie a podrobnosti o stroji nájdete v PDF (EN) tu.

Zo zdrojov Signracer (CH) a HSW (CZ).