Domov Témy Novinky a aktuality Tesco + Mondi: kolobeh papiera

Tesco + Mondi: kolobeh papiera

1000
0

Tesco uzavrelo partnerstvo so spoločnosťou Mondi, aby použilo svoj papier EcoVantage, ktorý kombinuje čerstvé a recyklované vlákna pre udržateľné nákupné tašky vyhovujúce potravinám.

Skupina Mondi a Tesco Central Europe zahájili nové partnerstvo, v rámci ktorého Mondi kúpi vlnitý odpad zo skladu Tesco s cieľom vytvoriť recyklovaný papier pre nákupné tašky. Spoločnosť Tesco pracuje na dosiahnutí cieľa s nulovými čistými emisiami v súlade so svojimi cieľmi v oblasti trvalej udržateľnosti spočívajúcimi v odstránení, znížení, opätovnom použití a recyklácii všade, kde je to možné, a Mondi je schopná prispieť k tejto vízii svojím prístupom zameraným na zákazníka – EcoSolutions.

Paulus Goess

Paulus Goess, obchodný riaditeľ pre špeciálny papier Kraft, Mondi:

„Náš prístup EcoSolutions znamená, že veľmi úzko spolupracujeme s našimi zákazníkmi na vytvorení najlepšieho možného produktu pre ich potreby – ak je to možné, používame papier a v prípade potreby plast. Na tomto projekte pracujeme so spoločnosťou Tesco už viac ako dva roky s cieľom opätovného použitia ich skladového odpadu na vytvorenie kvalitného produktu, ktorý je silný z hľadiska výkonu, založený na obnoviteľných zdrojoch, využíva recyklované materiály a môže byť následne úplne recyklovaný. a v konečnom dôsledku prispieť k obehovému hospodárstvu. Náš silný papier EcoVantage umožňuje spotrebiteľom opakovane používať nákupnú tašku aj napriek recyklovanému obsahu a spoločnosť Tesco k tomu vyzýva svojich spotrebiteľov.“

mondi Štětí

Spoločnosť Mondi, svetový líder v oblasti obalov a papiera, uviedla do prevádzky svoj nový stroj na výrobu špeciálneho sulfátového papiera vo svojej továrni v Štětí v Českej republike. Investícia do stroja vo výške 67 miliónov EUR z neho robí prvý európsky špecializovaný papierenský stroj na špeciálne druhy sulfátového papiera vyrobený z čerstvého a recyklovaného vlákna pre maloobchodné a online nákupné tašky. Papierenský stroj bude vyrábať až 130 000 ton špeciálneho kraftového papiera ročne, čo znamená, že Mondi bude mať najväčšie produktové portfólio spotrebiteľských nákupných tašiek v Európe. Patria sem biele a hnedé pôvodné triedy a teraz triedy recyklovaného papiera, ktoré sa dajú použiť v rôznych vreckových aplikáciách od módnych obchodov po online obchody s potravinami a dodávky domov. Dvojvrstvový papier EcoVantage vyrobený na novom stroji pozostáva z recyklovaných a trvalo udržateľných zdrojov čerstvých vlákien a je 100% recyklovateľný.

Nóra Hevesi

Nóra Hevesi, vedúca komunikácie spoločnosti Tesco v Maďarsku, dodáva: „Ako zodpovedný maloobchodník považujeme zníženie a opätovné použitie nášho odpadu za nevyhnutné. V roku 2019 sme sa verejne zaviazali, že dosiahneme udržateľnosť našich vlastných značkových obalov. Naším cieľom je dosiahnuť, aby boli obaly stopercentne recyklovateľné do roku 2025, a pokiaľ je to možné, budeme obaly zmenšovať. Dosiaľ sme dosiahli obrovský pokrok, keď sme z našich obalov doteraz odstránili 454 ton ťažko recyklovateľného materiálu a je vzrušujúce, že sme schopní uzavrieť túto slučku recykláciou nášho skladového papierového odpadu a ponúknuť zákazníkom v našom obchode tašky s recyklovanými vláknami. Vieme, aké dôležité sú pre našich zákazníkov udržateľné a vysoko kvalitné nákupné tašky, a preto v rámci informácií pre spotrebiteľov komunikujeme obsah recyklovaných vlákien a koncept uzavretej slučky na spodnej strane nákupných tašiek. Pokračujeme v prehodnocovaní našich obalových potrieb pre všetky naše výrobky tak, že napádame špecifikácie smerom k udržateľnejším alternatívam a zameriavame sa na to, ako môžeme ešte viac zvýšiť množstvo recyklovaného obsahu, ktoré používame.“

Spoločnosť Tesco uviedla na trh nákupné tašky vyrobené z papiera Mondi’s EcoVantage v rámci prvého pilotného projektu v Maďarsku, Poľsku, Českej republike a na Slovensku už v novembri 2020.

Mondi logo

O Mondi

Mondi je svetový líder v oblasti obalov a papiera a prispieva k lepšiemu svetu vytváraním inovatívnych riešení v oblasti obalov a papiera, ktoré sú z hľadiska dizajnu udržateľné. Naše podnikanie je plne integrované do celého hodnotového reťazca – od správy lesov a výroby buničiny, papiera a plastových fólií po vývoj a výrobu efektívnych riešení priemyselného a spotrebiteľského balenia. Udržateľnosť je stredobodom našej stratégie a je podstatou v našom podnikaní. Vedieme priemysel s našim prístupom zameraným na zákazníka, EcoSolutions, kde kladieme správne otázky, aby sme našli najudržateľnejšie riešenie. V roku 2019 mala spoločnosť Mondi výnosy 7,27 miliardy EUR a základný EBITDA 1,66 miliardy EUR.