Domov Prax HR CV NA MIERU: 3 kroky k novej práci

CV NA MIERU: 3 kroky k novej práci

1881
0

Tlačiar, grafik, redaktor, produkčný – hľadáte nové zamestnanie v polygrafii? Či naopak hľadáte vhodného nového zamestnanca? Prinášame vám niekoľko užitočných tipov, ako postupovať.

Kde hľadať prácu

V prvom rade odporúčame zaregistrovať sa na pracovné portály, ktorých je na internete viacero. Najnavštevovanejšími u nás sú www.profesia.skwww. kariera.sk. Oba portály navyše ponúkajú službu zadarmo: Na každodennej báze dostávate email s novými pracovnými ponukami podľa vami zadaných kritérií. Tu si zverejnite životopis, aby vás potenciálni zamestnávatelia vedeli nájsť a kontaktovať. Pracovných portálov je viac, výber záleží na Vás.

Na hľadanie nových ľudí je často firmami využívaná sociálna sieť www.linkedin.com (vo všeobecnosti sa LinkedIn používa najmä na hiring pozícii od stredného manažmentu vyššie). Aj tu si profil môžete  vytvoriť zadarmo. Je možné filtrovať pracovné ponuky, či ľudí z HR, personálnych spoločností atď., ktorí zamestnancov vyhľadávajú. Priamo ich môžete osloviť a informovať, že si hľadáte prácu a čo ponúkate.

Keď si začnete hľadať prácu, rátajte s tým, že potenciálny zamestnávateľ si vás bude vyhľadávať na sociálnych sieťach. Odporúčame odstrániť nevhodné príspevky, prípadne si profil pre verejnosť zablokovať.

1. krok: Životopis

Základom je teda kvalitný životopis (CV). Dajte si záležať a pre každú prácu, o ktorú sa uchádzate, ho napíšte zvlášť. Aj keď v rôznych firmách má pracovná pozícia rovnaký názov, samotná náplň práce môže byť odlišná.  Pozorne si naštudujte popis pracovnej pozície a v CV vyzdvihnite práve tie skúsenosti, ktoré sú v popise uvedené. V žiadnom prípade neuvádzajte klamlivé informácie.

Na čo dávať pozor

Životopis spracujte ideálne na 1, maximálne na 2 strany. Posielajte ho v .pdf formáte. Zabránite tým problémom s formátom dokumentu. Dokument pomenujte svojím menom a priezviskom (pôsobí to profesionálnejšie). Vo svojom CV uveďte emailovú adresu zloženú z mena a priezviska. Adresy ako mucko421@azet.sk nie sú vhodné.

Štruktúra životopisu má svoje zákonitosti a pravidlá – recruiter má často iba málo času na jeho prvé posúdenie.

Čo vyzerá jednoducho, až tak jednoduché nie je – vieme Vám s vypracovaním Vášho životopisu profesionálne pomôcť. Rovnako ako s motivačným listom a prípravou na pracovný pohovor.

www.cvnamieru.sk

Soňa Karavasileva, CV na mieru. Špecializujeme sa na tvorbu pracovných životopisov a prípravu na pracovné pohovory.

Pošlite nám Váš kontakt a budete zaradení do losovania. Jeden z Vás získa naše služby ako darček úplne zdarma.