Domov Prax HR CV na mieru: ako napísať dobý pracovný inzerát

CV na mieru: ako napísať dobý pracovný inzerát

1143
0

Získať pracovným inzerátom čo najkvalitnejších ľudí je snahou každého personalistu, či budúceho zamestnávateľa. Prinášame rady ako uspieť.

Dopyt na trhu práce aktuálne významne prevyšuje ponuku. V momente, kedy potrebujete získať senior človeka na špecifickú pozíciu, ide o kvalitu a nie o kvantitu. CV na mieru prináša návod, ako napísať pracovný inzerát, ktorý je prvým významným kontaktom medzi Vami a potenciálnym zamestnancom.

CV na mieru

Názov inzerátu

Najčastejšie sa uvádza názov obsadzovanej pozície. Nebojte sa dať pozícii nejaký prívlastok, ktorý vystihuje, čo od človeka očakávate. Zároveň tým zdôrazníte svoje požiadavky. Napríklad: Skúsený Acount manager pre výrobnú spoločnosť.

Predstavenie spoločnosti

Na tejto časti si dajte špeciálne záležať. Stručne vysvetlite, čím sa spoločnosť zaoberá, popíšte firemnú kultúru, vzťahy na pracovisku, úspechy, ktoré Vaša firma dosiahla, aké má vízie. Tento text by mal potenciálneho kandidáta zaujať natoľko, že v ňom vzbudíte motiváciu pracovať práve pre vás a stať sa súčasťou vášho kolektívu.

Popis pracovnej pozície

V stručnosti popíšte, aké úlohy a zodpovednosti bude zamestnanec zastávať. Snažte sa, aby popis pozície pôsobil ako nová výzva (špeciálne pre seniorných ľudí), pre ktorú sa dokáže človek nadchnúť. Ideálne, keď viete uviesť konkrétny príklad agendy. Cieľom je stotožnenie sa s vašou spoločnosťou už počas čítania inzerátu: Nech začne kandidát rozmýšľať, ako by k práci pristupoval.

CV na mieru

Výška ponúkanej mzdy

Od roku 2018 je zákonom stanovené povinné uvádzanie mzdy v pracovných ponukách. Najčastejšie sa uvádza minimálna ponúkaná mzda s dovetkom: Výška mzdy závisí od predošlých skúseností a seniority kandidáta. Odporúčame byť čo najviac konkrétny. A to spôsobom, že zverejníte minimálnu nástupnú mzdu a zároveň jej maximálnu výšku, ktorú ste ochotný zaplatiť za človeka spĺňajúceho vaše predstavy a požiadavky v najvyššej možnej miere.

Ponúkané benefity

Štýl komunikácie v tejto časti prispôsobte firemnej kultúre opisovanej v predchádzajúcej sekcii. Napríklad ak uvádzate, že medzi kolegami panuje priateľská atmosféra, neváhajte to zdôrazniť napríklad pri firemných teambuldingoch.

Popisujte tiež praktickejšie informácie: finančné prémie a bonusy, zľavy, príspevky atď.

Požiadavky na zamestnanca

V súvislosti s popisom pracovnej pozície píšte aj o odborných a osobnostných požiadavkách na budúceho zamestnanca. Majte na pamäti, že kandidáti v snahe zaujať svoje skúsenosti a schopnosti zámerne nadhodnocujú.

V prípade, že máte záujem o prípravu pracovného inzerátu na mieru, kontaktujte nás: info@cvnamieru.sk.