Domov Multimédiá Canon: získali sme dve ocenenia „Produkt roka“ v súťaži PRINTING United Alliance

Canon: získali sme dve ocenenia „Produkt roka“ v súťaži PRINTING United Alliance

1063
0

Atramenty Canon UVgel 460 a riešenie pre automatizovanú výrobu tapiet UVgel Wallpaper Factory boli ocenené.

PRAHA, 30. októbra 2020 – Spoločnosť Canon získala ceny „Produkt roka“ v kategóriách „Digitálne atramenty – UV“ a „Automatizované riešenia (tlač/postprodukcia)“ v aktuálnom ročníku prestížnej súťaže usporiadanej organizáciou PRINTING United Alliance. Atramenty Canon UVgel 460 a moderné riešenia Canonu pre automatizovanú produkciu zákazkových tapiet UVgel Wallpaper Factory obstáli v konkurencii viac ako 200 produktov v 85 kategóriách a na poli veľkoformátovej tlače zvíťazili vďaka ponúkaným inováciám a jasnému prínosu pre zákazníkov.

Organizácia PRINTING United Alliance združuje profesionálov z najrôznejších oblastí komerčnej tlače, ktorí v rámci súťaže „Produkt roka“ každý rok oceňujú najnovšie tlačové riešenia a technológie, ktoré pomáhajú posúvať vpred celý tlačový priemysel.

V kategórii „Digitálne atramenty – UV“ udelili ocenenie atramentu Canon UVgel 460, ktorý používa aj veľkoformátové zariadenie Colorado 1650. Základom atramentov UVgel 460 od Canonu je ich jedinečná schopnosť premeny v gél ihneď pri kontakte s tlačovým médiom, čo zaisťuje výnimočnú presnosť umiestnenia atramentových kvapiek a konzistentnú kvalitu farieb.

Tlačový proces s atramentmi UVgel sa nespolieha na odparovanie alebo teplo, takže výtlačky sú okamžite pripravené k ďalšiemu použitiu, a naviac je možné použiť aj materiály citlivé na teplo. Atramenty UVgel sú extrémne odolné a trvanlivé, takže už nie je nutná žiadna ďalšia laminácia, a vďaka svojej flexibilite sú ideálne pre dlhodobé aplikácie, ako sú polepy vozidel.

Vlastnosti oceneného tlačového atramentu zo svojej skúsenosti so zariadením Colorado 1650 popisuje Jeffrey Vermaat, spolumajiteľ holandskej spoločnosti, De Resolutie. Tá vyrába tapety a dodáva ich do 75 zemí sveta:

 „Dôvodom, prečo sme si zaobstarali Colorado 1650, je jednoducho to, že toto profesionálne zariadenie s jedinečným gélovým atramentom ponúka nové možnosti kombinácie tlače a médií. Naviac je to veľmi stabilné tlačové riešenie s dômyselným systémom kontroly kvality.“

Tlačový výstup v sebe spája jedinečný zamatovo matný vizuálny aj hmatový vnem s širokou farebnou paletou. A vďaka robustnosti atramentu a odolnosti voči poškriabaniu je možné výtlačky Colorada okamžite dokončiť a spracovať pre okamžitú prepravu k zákazníkovi.

Víťaz v kategórii „Automatizované riešenia (tlač/postprodukcia)“, UVgel Wallpaper Factory, je plne integrovaným end-to-end tlačovým riešením umožňujúcim digitálnu veľkovýrobu individualizovaných nástenných dekorácií. Wallpaper Factory, ktorá bola predstavená v máji 2020, v sebe bezproblémovo spája tlačiareň Colorado 1650 využívajúcu atramenty UVgel s hneď niekoľkými modulmi od spoločnosti Fotoba, ktoré zaisťujú podávanie a dokončujúce spracovanie médií. Patria sem napríklad Fotoba Jumbo Roll Loader, Fotoba Cutter XLD170 WP a Fotoba Rewinder REW162.

Dosahuje tým vysokú efektivitu na všetkých frontoch a zároveň ponúka nonstop plne automatizovanú výrobu. Toto nové riešenie umožňuje dodávateľom tlačových služieb a špecialistom na dekoráciu interiérov diverzifikovať svoje podnikanie a vylepšiť svoju ponuku tapetami na mieru.

„Úzko sme spolupracovali s našimi zákazníkmi a partnermi na neustálej inovácii naších veľkoformátových grafických riešení a je krásne vidieť, že vzniknuté riešenia uznávajú nielen naši zákazníci, ale aj celé širšie odvetvie. Atrament UVgel tvorí jadro našej jedinečnej technológie a naším zákazníkom prináša mnohé ďalšie výhody. Vďaka UVgel Wallpaper Factory sme zasa schopní využiť náš najpokročilejší veľkoformátový tlačový systém Colorado k vytváraniu príležitostí pre tento rastúci a veľmi zaujímavý segment trhu. V minulom roku bola tlačiareň Colorado 1650 ocenená za kvalitu tlače, všestrannosť a ľahké použitie, o to viac nás teší, že sa naše atramenty UVgel a naše riešenie UVgel Wallpaper Factory dočkávajú prestížnych ocenení aj v tomto roku,“ 

uzatvára Dirk Brouns, viceprezident pre veľkoformátovú grafiku spoločnosti Canon Production Printing.

Továreň na výrobu tapiet Uvgel stavia na rozmerovej stabilite a produktivite tlačiarne Canon Colorado. riešenie poskytuje mimoriadnu produktivitu drastickým znížením času načítania pomocou motorizovaného podávača kotúčových médií Fotoba Jumbo, model JRL170, ktorý bezproblémovo môže plniť tlačiareň lacnejšími médiami, zatiaľ čo inline Fotoba Cutter XLD170WP a Rewinder REW162 poskytujú okamžité dokončenie hneď potom.

fotoba

Na konci rady je k dispozícii aj etikietovačka na označovanie balených roliek.

Tlačiareň Colorado aj rezačka Fotoba môžu pracovať oddelene, ak je potrebné ich použiť na inú aplikáciu.