Domov design EZOPO: Pomôžte vybrať obálku plnú lásky

EZOPO: Pomôžte vybrať obálku plnú lásky

1344
0

Radi zdieľame súťaž vydavateľstva EZOPO o výber obalu na pripravovanú májovú premiéru poviedok, ktoré vybral Koloman Kertész Bagala. Zapojte sa a vyhrajte!

EZOPO: Knižný máj privítame výnimočnou zbierkou 15-tich poviedok o láske vo výbere KK Bagalu. Nečakajte však tradičný pohľad na lásku cez ružové okuliare. Láskyplné texty týchto poviedok prekročia často aj tabu.

No a čo bude na obale knihy? O tom rozhodnete vy! Oslovili sme profesionálnych grafických dizajnérov, aby navrhli takú obálku, ktorá sa zapáči všetkým. No najmä takým, ktorí nezvyknú čítať často. Vznikli dva finálne návrhy, jeden od grafickej dizajnérky Kristíny Uhrákovej, druhý od grafického dizajnéra Martina Mistríka. A teraz potrebujeme vašu pomoc.

Takže otázka znie: Ktorá obálka sa vám páči viac?

Vyberte si svojho favorita a zahlasujte za návrh obálky. Jedného z vás odmeníme knihou a audioknihou INÁ LÁSKA a všetci tí, ktorí sa zapoja, získajú automaticky zľavu 3€ na predpredaj INÁ LÁSKA.

Návrh 1: Kristína Uhráková

Kristína Uhráková

Som grafická dizajnérka, ktorej umeleckým vyjadrením je typografia a pôvodná tlač, ktorú na Slovensku prezentujem pod názvom letterpres v štúdiu Pressink.

Iná láska, iný pohľad, iné médium. Presne v tomto duchu som preto premýšľala aj nad tvorbou obálky pre zbierku poviedok od vydavateľstva KK Bagalu. Autentické umelecké vyjadrenie som našla v použití obťahováku z päťdesiatych rokov a modernej typografie. Obálka, ktorá vznikla v mojom štúdiu Pressink, zároveň odráža môj autorský rukopis – je symbiózou pôvodnej techniky tlače vo svete známej ako letterpress a pestrých farieb, ktorý odrážajú rôznorodý a aktuálny charakter edície.

Návrh 2: Martin Mistrík

Martin Mistrík

Edícia je určená mladým nečitateľom, ktorých každodennou súčasťou sú mobily, tablety a instagram. Pracujem teda s estetikou digitálnych koláží, klubových plagátov a trendy vizuálov. Kolážový prístup naznačuje obsah knihy – výber rôznych autorov, rôznych umeleckých prístupov.

Dominantou sa stalo digitálne vrstvené srdce s potemnelou estetikou, dotvorené nenápadným odkazom na genitálie a malými tvarmi červených krviniek, poletujúcimi všade okolo – pri láske sa nám doslova nahrnie krv (nielen) do hlavy.

Najpodstatnejšou je však fosforová farba. Počas dňa sa niektoré prvky nabijú svetlom a v noci vyžarujú svetlo. Zámerom je v prítmí, keď nám zvyčajne svieta obrazovky monitorov, upozorniť na iné “zariadenie” – knihu. Svietiaca obálka púta čitateľovú pozornosť a láka zameniť mobil za knihu. Zároveň ju potme vždy nájdeme.

Vo vnútri budú farebné predely postupne odhaľujúce použité vrstvy z obálky. Čo autor, to jedna vrstva prvkov. Postupným listovaním knihy tak čitateľ pochopí konštrukciu obálkového motívu, podobne ako autor poviedky skladá svoj text.

Hlasovanie prebieha do 28. apríla. V máji následne EZOPO spustí predpredaj knihy INÁ LÁSKA a ak sa podarí vyzbierať dostatočnú sumu na vydanie zbierky a audioknihy INÁ LÁSKA, tak už v júni sa z nej môžete tešiť doma. S obálkou, ktorú ste pomohli vybrať aj vy.

Už teraz vám ďakujeme 

EZOPO, s.r.o.
Teslova 26
821 02 Bratislava

email: hello@ezopo.sk

https://www.ezopo.sk