Domov Multimédiá Epson: lacno a efektívne doma aj v kancelárii

Epson: lacno a efektívne doma aj v kancelárii

1142
0

Atramentové tlačiarne Epson EcoTank ako úspora pre domácu aj kancelársku tlač.

Väčšina z nás už zažila klasickú situáciu. Dochádza atrament alebo toner, pretože vydrží len obmedzený počet strán a stojí nemálo eur. Vyriešiť túto nepríjemnosť nás stojí čas, ktorý sa dá využiť inak a efektívnejšie. Práve na celkovú úsporu nákladov spojených s prevádzkou tlačiarne sa japonská spoločnosť Epson zamerala a ako prvá na svete uviedla na trh technológiu atramentových tlačiarní s integrovaným tankovým systémom EcoTank. Unikátnosť tohoto systému spočíva v jednoduchom doplňovaní atramentu z fľaštičky, ktorá obsahuje atrament na vytlačenie až 7 500 strán. Skutočne veľká zásoba atramentu naviac za cenu, ktorá dramaticky znižuje náklady na tlač na jednu stranu v porovnaní s farebnými laserovými tlačiarňami.

V ponuke je 28 rôznych modelov pre domácu tlač, tlač fotografií, domácu kanceláriu, malú / strednú kanceláriu, ako aj čiernobiele modely pre tlač napríklad účtovných podkladov. Možno vyberať ako podľa určenia a výkonu tak aj podľa výbavy. Štandardom je podpora bezdrôtovej tlače, u vybraných modelov aj možnosti pripojenia do LAN siete. Z ďalšej dostupnej výbavy je to obojstranná tlač, automatický podávač dokumentov pre dávkové jednostranné aj obojstranné skenovanie / kopírovanie a modely vybavené viacerými podávačmi pre firemné použitie. Vyberať sa dá aj podľa typu použitých atramentov. Štandardom sú vodou riediteľné atramenty pre univerzálnu tlač bežných textov, ale i grafiky a fotografií. Z dôvodu potreby archivácie alebo tlače oficiálnych dokumentov používajú vybrané tlačiarne pigmentový atrament EcoTank Pigment Ink, ktorý garantuje 100% odolnosť voči vode, oteru i svetlu.


Na jar 2020 Epson uviedol na trh rad EcoTank Business s vysokým výkonom a robustnou konštrukciou pre tlač akéhokoľvek firemného dokumentu. Tieto modely sú priamo určené pre náhradu laserovej technológie – tlačia kvalitne, rýchlo, ekonomicky a dlhodobo bez nutnosti výmeny komponentov ako je tlačový valec a prenosová jednotka. Naviac prinášajú zásadné úspory v celkových nákladoch TCO (Total cost of ownership). Vďaka až 95% úspore spotreby elektrickej energie a jednoduchej recyklácii prázdnych fľaštičiek ide o jedno z najekologickejších tlačových zariadení na trhu.

O spoločnosti Epson

Spoločnosť Epson je globálnym technologickým lídrom, ktorý prepája ľudí, veci a informácie pomocou nebývalo efektívnych, kompaktných a precíznych technológií. Spoločnosť sa sústreďuje na to, aby prinášala inovácie a prekonala očakávania zákazníkov v oblasti atramentovej tlače, vizuálnej komunikácie, prenosnej elektroniky a robotiky. Epson je tiež hrdý na to, že pomáha spoluvytvárať udržateľnú spoločnosť, rovnako tak ako svoje dlhodobé snahy o naplnenie Cieľov udržateľného rozvoja OSN. Globálna korporácia Epson Group vedená spoločnosťou Seiko Epson Corporation so sídlom v Japonsku dosahuje ročných predajov v hodnote presahujúcej 1 miliardu JPY. Viac na  https://global.epson.com/