Domov Témy Novinky a aktuality Koenig & Bauer: Prvý CorruFLEX beží

Koenig & Bauer: Prvý CorruFLEX beží

1226
0

Prvý stroj CorruFLEX od spoločnosti Koenig & Bauer nainštalovali vo firme THIMM Packaging srl patriacej do skupiny THIMM Group.

Skupina THIMM Goup úspešne nainštalovala svoj prvý CorruFLEX od spoločnosti Koenig & Bauer. Nová tlačiareň začala pracovať v závode v rumunskom meste  Sibiu koncom minulého roka, podľa zmluvy podpísanej v decembri 2019.

Michael Weber / THIMM Group

„Inštaláciou tohto flexotlačového HQPP (High Quality Post Print) stroja uspokojujeme dopyt po vysoko kvalitných obalových produktoch na východoeurópskom trhu a rozširujeme naše portfólio riešení zameraných na zákazníka,“ hovorí Michael Weber, vedúci podnikovej stratégie a marketingu pre skupinu THIMM Group.

Prvé testy na vyhodnotenie kvality a presnosť registrácie robil na mieste externý dodávateľ.

„S výsledkami sme viac ako spokojní,“ pokračuje Michael Weber. Nový tlačový stroj bude primárne slúžiť na štvorfarebnú tlač natieraných hárkov.

Christoph Müller / KBA

Vďaka dôvere a profesionalite, ktoré charakterizujú partnerstvo medzi spoločnosťami Koenig & Bauer a THIMM Group, bolo možné minimalizovať oneskorenia pri uvedení do prevádzky spôsobené globálnou pandémiou COVID-19. Christoph Müller, člen výkonnej rady spoločnosti Koenig & Bauer AG:

„Naďalej sa usilujeme pokračovať v našej strategickej ceste. Veľký a stále rastúci trh analógovej tlače na vlnité lepenky bol dôvodom nášho vývoja. Všetky tri naše nové stroje, CorruJET, CorruCUT a CorruFLEX, máme úspešne umiestnené na trhu a teraz zintenzívnime úsilie aby sme určovali štandard v tomto segmente.“

CorruFLEX – vysokokvalitná flexotlač na vlnitú lepenku

CorruFLEX bol navrhnutý a vyvinutý paralelne s rotačným vysekávacím strojom CorruCUT pre vysoko výkonný postprint na vlnité lepenky v najvyššej možnej kvalite. Vyniká jedinečným konceptom riešení, ktoré kombinujú najnovšie technológie a funkcie s priamočiarym a intuitívnym ovládaním. CorruFLEX sa môže pochváliť mnohými jedinečnými vlastnosťami, ako je napríklad vákuový pásový podávač, či inovatívny systém výmeny aniloxových valcov. Stroj môže byť prevádzkovaný ako samostatné riešenie, alebo môže byť integrovaný do výrobnej linky spolu s bežnými plochými vysekávačmi.

Skupina THIMM Group je popredným poskytovateľom riešení v oblasti balenia a distribúcie tovaru. Spoločnosť bola založená v roku 1949 ako rodinná firma, ktorá od roku 1959 produkuje vlnitú lepenku. Rozrástla sa postupne na celoeurópsku sieť poskytujúcu baliace riešenia aj s potlačou (ofset, flexo, digitál) pre širokú škálu priemyselných odvetví. V Českej republike patria do skupiny dva závody – THIMM Packaging CZ vo Všetatoch u Prahy a THIMM Packaging Systems v Chotětově.

V roku 2019 zamestnávala skupina spolu viac ako 3.500 zamestnancov v 20-tich závodoch a dosiahla konsolidovaný obrat vo výške 623 mil. Euro.

Viac informácií na https://www.thimm.de/

Koenig & Bauer je najstarší výrobca tlačových strojov na svete s najširším sortimentom v priemysle. Už viac ako 200 rokov spoločnosť podporuje tlačiarne pomocou inovatívnych technológií, procesov šitých na mieru a širokej škály služieb. Portfólio zahŕňa od bankoviek, lepenky, filmy, kovové a sklenené obaly a zahŕňa knihy, displeje, kódovanie, časopisy, reklamu či tlač novín. Hárkovú a rotačnú ofsetovú tlač a flexotlač, suchý ofset, hĺbkotlač, sieťotlač alebo digitálnu atramentovú tlač – spoločnosť Koenig & Bauer je doma prakticky vo všetkých tlačových procesoch a je lídrom na trhu v mnohých z nich. Vo finančnom roku 2019 dosiahlo približne 5 800 vysoko kvalifikovaných zamestnancov na celom svete ročné tržby viac ako 1,2 miliardy EUR.

Ďalšie informácie nájdete na www.koenig-bauer.com