Domov Multimédiá Nová tvár našich Novín je na svete. Bez vína sa ale nezaobídeme.

Nová tvár našich Novín je na svete. Bez vína sa ale nezaobídeme.

1293
0

Vinárstvo REPA Winery zavŕšilo našu snahu o dokonalý produkt. Fľaša 1,5 litrového výnimočného PETIT MERLE (Merlot) z roku 2013 môže byť práve Vaša!

Jozef Repa má za sebou zaujímavý príbeh chlapca, ktorý sa stal slovenskou vinárskou špičkou.

Grafik Ján Cimra nás celkom prirodzene nasmeroval k jeho dvornému vinárovi a dnes už rodinnému priateľovi zároveň: k Jozefovi Repovi. Ani sme netušili, ako je svet malý, keďže naši rodičia boli dlhoročnými kolegami v práci – v niekdajšej Slovenskej kartografii. Polygrafia sa teda vlastne vinie celou históriou rodiny Repovcov. A tak nášmu rozhovoru predchádzal neopísateľne príjemný pocit, ako keď niekoho stretnete a hoci neviete prečo, máte husiu kožu, cítite sa príjemne.

Jozef fascinovaný vínom a tradíciou absolvoval strednú ovocinársku školu a následne univerzitu, aby po zbieraní skúseností v JM Vinárstve Doľany, Vinárskych závodoch Pezinok a v Elesko s Nigel Daviesom, napokon prevzal po otcovi rodinné vinárstvo.

Vinárstvo REPA Winery vzniklo v roku 2009 po bývalej šľachtiteľskej stanici ktorú gestorovala legendárna Ing. Dorota Pospíšilová, PhD.  v Šenkviciach. Pre Jozefa Repu je to splnenie životného sna.

“..máme veľkú pokoru pri výrobe vína a snažíme sa každý rok niečo naučiť..”

Jozef Repa

S výrobou a predajom vína je úzko spätá aj výroba etikiet.

“Etiketa k vínu patrí. Je to práve etiketa, ktorá má zákazníkovi sprostredkovať a povedať to, čo je skryté vo víne a čo sa vinár svojou prácou snaží do vína pretaviť.”

Jozef Repa

Pri voľbe etikiet sa snažím dať si poradiť od profesionálov, grafikov, tlačiarov, aby etiketa svojou kvalitou korešpondovala s kvalitou nášho vína. Grafické návrhy pre nás pripravuje Ján Cimra. Etikety potom tlačíme v tlačiarni PURGINA spol s r.o..

Poďte si s nami užiť jedinečnosť stretnutia s vinárom Jozefom Repom:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here