Domov Témy Dodávateľ mesiaca Kyocera: Vyzbrojení skúsenosťami vstúpili do nového prostredia

Kyocera: Vyzbrojení skúsenosťami vstúpili do nového prostredia

1144
0

Debutové produkčné tlačové zariadenie TASKalfa Pro 15000c od spoločnosti Kyocera stavia na firemnej filozofii o jej prístupe k inovatívnej technológii atramentovej tlače. Zužitkovaním znalostí z vývoja a výroby atramentových tlačových hláv vstupuje spoločnosť do produkčného sveta tlače, kde cieľom je ponúknuť spotrebiteľovi tlačiť veľké objemy za prijateľnú cenu, popri zabezpečení spoľahlivosť a rýchlosť zariadenia.

Kyocera už dávno nie je len výrobcom keramických čipov a rôznych technologických komponentov pre mnohé odvetvia, keďže v roku 1992 naštartovala aj výrobu ekologicky prijateľných tlačiarní. Odvtedy sa na trhu pod touto značkou udomácnili mnohé multifunkčné zariadenia a tlačiarne. Tentoraz využila spoločnosť svoje dlhoročné skúsenosti a odborné znalosti z polygrafie a postavila si latku na úroveň produkčnej tlače. Zariadenie TASKalfa Pre 15000c je ekonomicky výhodné riešenie pre veľkoobjemovú tlač. Ponúka vysoký výkon s dôrazom na nízku potrebu údržby, ktorá ide ruka v ruke s nízkou spotrebou energie.

Na čom stavali?

V prvom rade sa zamerali na bezporuchovosť zariadenia. Dosiahli to tým, že použili čo najmenej pohyblivých časti, ktoré by boli náchylné na poruchovosť, a tým otvorili cestu jednoduchej údržbe. Snahou bolo i to, aby si užívateľ vedel mnohé komponenty vymeniť sám, bez potreby odborného servisu.

Technické zrkadielko

Vyššia agilita a flexibilita zariadenia bola dosiahnutá znížením času nábehu tlačiarne, a to pod 120 sekúnd, pričom potlač prvej strany je možná už do 5,5 sekundy. Zároveň s jej jednoduchou integráciou do existujúcich pracovných postupov firmy sa zaručí schopnosť užívateľov plniť mnohé náročné úlohy promptne a včas bez vplyvu na konečnú kvalitu, kontrolu alebo cenu. Zariadenie navrhli tak, aby zvládlo 1 milión výtlačkov mesačne vo formáte A4, na jednoduchšie zorientovanie sa – rýchlosť je 150 výtlačkov za minútu. Škálovanie rôznych možností je možné vďaka modulárnej konštrukcii tlačiarne, napríklad je k dispozícii úložisko až pre 14 310 hárkov. Všestrannosť zariadenia sa prejaví v možnostiach spracovania dokumentov a ich tlači na papier až do gramáže 360 g/m2. Samozrejme, výrobca si je vedomý i oblasti bezpečnosti tlače interných dokumentov, a to najmä v odvetviach bankovníctva, zdravotníctva a verejnej správy, čiže k dispozícii sú mnohé bezpečnostné prvky. Na českom a slovenskom trhu je dodávateľom tohto zariadenia spoločnosť KYOCERA Document Solutions Czech, s. r. o., so sídlom v Prahe.

ik