Domov Prax Ako na... Rozmýšľate o investovaní do technológie DTG? Päť kľúčových otázok o priamej tlači...

Rozmýšľate o investovaní do technológie DTG? Päť kľúčových otázok o priamej tlači na odevy

952
0

Systémy direct to garment (DTG), ktoré sú pripravené za pár sekúnd a umožňujú rýchle a hladké nastavenie úloh, môžu byť tým správnym riešením pri rozširovaní existujúcich kapacít, alebo zavádzaní novej technológie.

Tlač sa v apríli 2020 – najhoršom mesiaci pandémie – oproti januáru 2020 podľa výkazov Eurostat celkovo za celú Európu objemovo znížila o viac ako 22,5%. Za január 2021 sú uvádzané hodnoty o 8,4% pod číslami za január 2020. Slovensko vykázalo po Taliansku najväčší prepad priemyselnej výroby február/apríl 2020 a to až -41,9 %, a zároveň na druhej strane najvyšší nárast do februára 2021 +72%. Takže sa výkyv v priemysle u nás prejavil najsilnejšie z celej Európy..

Zatiaľ čo objemy výroby niektorých sektorov v polygrafii boli za uplynulých 12 mesiacov pandémiou dramaticky ovplyvnené, dopyt po priamej tlači na textil (DTG) sa posilnil. Kancelárska, propagačná a katalógová tlač boli medzi najviac zasiahnutými odvetviami, ale pandémia tiež priniesla veľa nových príležitostí. Rast objemu zaznamenali aplikácie signage, aplikácie pre social distancing ale napríklad aj tradičné odvetvia, ako je kníhtlač. A rovnako stúpala aj výroba DTG. Tento trend sa silno prejavil v už existujúcich obchodoch, zvlášť tých, ktoré ponúkali možnosť online objednávania.

Spoločnosti s výrobou DTG museli riešiť nárast svojich objednávok. V Nemecku  zaznamenali dramatický nárast online objednávok a dopytu po odevoch s potlačou z bavlny. Vo Veľkej Británii tlačiarne využili možnosti vládnych pôžičkových schém na relatívne nízku investíciu do rozšírenia svojich strojových parkov.

Tieto investície, spolu s ostatnými, boli podporené vysokou kvalitou tlače, zvýšeným výkonom a zvýšenými možnosťami použiteľnosti, ktoré teraz môžu tlačiarne DTG poskytovať.

Takže čo je päť kľúčových oblastí, na ktoré by ste mali mať odpoveď a zvážiť ich pri investíciách do novej technológie DTG?

1 jednoduché použitie

Pri zavádzaní nového riešenia, alebo rozširovaní existujúcich kapacít je rozhodujúca schopnosť byť v prevádzke okamžite a dôsledne. Systémy DTG, ktoré sú pripravené za pár sekúnd a umožňujú rýchle a hladké nastavenie úloh, môžu mať vplyv na optimalizáciu efektívnosti a zníženie počtu chýb. Užívateľsky prívetivé ovládanie na dotykovej obrazovke umožňuje rýchlejšie nastavenie a zníženie problémov s tlačou. Môže dokonca umožniť operátorovi stlačiť tlačidlo štart, zatiaľ čo sa tlačové údaje ešte stále spracovávajú.

2 výkon

Vysoký a konzistentný výkon je prvoradý vo všetkých produkčných prostrediach. Preto je dôležité, aby technológia tlačovej hlavy poskytovala jemné detaily a presnosť bodiek konzistentne a presne na širokú škálu druhov textilov. Niektoré tlačové hlavy môžu tiež okamžite diagnostikovať svoje vlastné zdravie, čím znižujú nákladné problémy s výrobou. Výsledky tlače môžu byť ďalej vylepšené správnymi atramentmi, ktoré umožňujú ostrý a jasný obraz s vynikajúcou prateľnosťou na tmavých a ľahkých textíliách. Nová technológia umiestňovania kvapôčok atramentu navyše zaisťuje presnejšie zarovnanie bodov aj pri vysokej rýchlosti tlače.

3 produktivita

Produktivitu možno zvýšiť pomocou cloudových softvérových riešení prístupných prostredníctvom inteligentných zariadení a počítačov. Umožňujú koncovým používateľom efektívne riadiť svoju produkciu, monitorovať stav ich prebiehajúcich tlačiových úloh, pristupovať k podrobným a komplexným správam, na diaľku kontrolovať výkon a v prípade potreby okamžite podniknúť potrebné kroky. Medzi ďalšie výhody patrí riešenie pre hromadné zásobovanie atramentom, vďaka ktorému je doplňovanie atramentu rýchlou a ľahkou prácou a nové technologické funkcie, ako napríklad tie, ktoré automaticky monitorujú stav trysiek. Ak je tryska upchatá, je možné upraviť kvalitu tlače, aby sa zabezpečila konzistentná tlač. Softwér neustále pracuje na pozadí, aby maximalizoval spoľahlivosť a znížil prestoje.

4 intuitívny dizajn

Konštrukcia stroja môže výrazne znížiť čas výrobného cyklu. Napríklad spôsob nakladania materiálu, ktorý pomáha operátorovi pri rýchlej manipulácii a minimalizuje chyby pri nesprávnom umiestnení. Funkcie, ako je automatické nastavenie medzery medzi platňami, automaticky detekujú výšku textilu a posúvajú tlačovú hlavu hore a dole, aby sa udržala optimálna medzera pre vysoko kvalitné výsledky. Zlepšujú výkonnosť pri potlači rôznych typov textilov a uľahčujú prepínanie medzi položkami, ako sú tričká, mikiny a bavlnené tašky. Optimalizovaná medzera medzi povrchom odevu a tlačovou hlavou zaisťuje stabilnú kvalitu tlače a eliminuje potrebu manuálnej obsluhy pri nastavovaní výšky valca.

5 certifikácia

Ak chcete zostať v hre o získanie zákaziek, budete musieť dodržiavať certifikáty global organic textile standard (gots) a oeko-tex standard 100.

Pre viac informácií o tom, ako vytvoriť alebo vylepšiť vašu priamu tlač na textil DTG navštívte www.epson.co.uk