Domov Eventy KONGSBERG : nový nástroj VariAngle tool – obrovský šetrič času

KONGSBERG : nový nástroj VariAngle tool – obrovský šetrič času

959
0

Spoločnosť Kongsberg Precision Cutting Systems (ďalej len „Kongsberg PCS“) predstavila svoje najnovšie inovácie na Medzinárodnej výstave ISA (International Sign Association).

Tím spoločnosti Kongsberg PCS na tejto online výstave predstavil digitálny dokončovací stôl C24 s podávačom a stohovačom a následne predviedol živú ukážku svojho inovatívneho nového nástroja VariAngle. Publikum získalo exkluzívny pohľad na to, ako jedinečný nástroj VariAngle určený pre stoly Kongsberg C a XP umožňuje rezanie v akomkoľvek uhle od 0 ° do 60 ° pri vysokých rýchlostiach. VariAngle poskytuje úplnú slobodu v dizajne 3D kreatívnych displejov a vedie tiež k rýchlejšiemu nastaveniu a zvýšeniu rýchlosti rezania.

Stuart Fox

„Potešilo nás, že môžeme na veľtrhu ISA nielen predstaviť spoločnosť Kongsberg PCS ako samostatný podnik, ale delegátom aj online predviesť naše najnovšie technologické inovácie,“ uviedol Stuart Fox, prezident spoločnosti Kongsberg Precision Cutting Systems. „Počas troch dní virtuálneho podujatia sme v našom digitálnom stánku privítali stovky návštevníkov a bolo pre nás srdečným potešením vidieť viac ako sto delegátov zúčastňujúcich sa našej živej prezentácie.“

Brad Leonard

Na živom predstavení Kongsberg PCS sa k Stuartovi pripojil Brad Leonard, viceprezident / generálny riaditeľ americkej spoločnosti Kongsberg PCS a dvojica odhalila plány do budúcnosti a naznačila nové inovácie, ktoré sú v súčasnosti vo vývoji. Firma ako jeden zo sponzorov výstavy, usporiadala aj svoju vlastnú  demonštračnú akciu naživo.

„Živé ukážky mali obrovský úspech a poskytli mnohým účastníkom prvú príležitosť vidieť, ako nový nástroj VariAngle robí existujúce stoly Kongsberg C a XP úplne sebestačnými a schopnými dodať akýkoľvek kreatívny dizajn,“ uviedol Brad Leonard. „Používanie nástroja VariAngle odstraňuje potrebu zastavenia výroby pri výmene nástrojov, čím sa drasticky skracuje doba nastavenia a zvyšuje rýchlosť rezania. S týmto nástrojom sme vyvinuli jediný nástroj, ktorý reže rovné čiary v ľubovoľnom uhle pri výbere v polstupňových krokoch medzi 0 ° a 60 ° a rýchlosťou až 100 m / min. Toto je pre priemysel skutočne prelomová inovácia.“

VariAngle je jedinečný nástroj, ktorý ponúka iba Kongsberg. Automaticky v krokoch mení uhol rezu noža. Rezné čiary je možné definovať v návrhovom súbore, alebo priamo v iPC, front-end softvéri Kongsberg. Pri konvenčných riešeniach so zárezom do tvaru V musíte zastaviť rezanie a zmeniť uhol čepele, alebo celý nástroj. Nový VariAngle vám umožní prevádzkovať rezací stôl bez nutnosti zásahov počas výroby.

Kongsberg PCS: VariAngle

Rozsah uhlov ponúkaný jednotkou VariAngle umožňuje priame rezy (0 °) aj V-zárez pomocou jedného a toho istého nástroja. To zvyšuje OEE (Overall Equipment Effectiveness – celkovú efektivitu zariadenia) najmenej o 25% a eliminuje potrebu obsluhy manipulovať s ostrými reznými čepeľami.

Brad uviedol, že výstava ISA International Sign Expo, ktorá sa konala od 7. do 9. apríla, bola pre spoločnosť Kongsberg PCS obrovským úspechom. „Tri dni plné informačných a inšpiratívnych nápadov boli pre nás veľkou udalosťou, ktorej sme sa mohli zúčastniť,“ uviedol. „Návštevníci strávili v našom virtuálnom stánku v priemere takmer 90 minút a chceli sa dozvedieť viac o podnikaní Kongsberg PCS, ako aj o našich nových riešeniach digitálneho dokončovania,“ povedal.

„Už sa tešíme na zdieľanie ďalších informácií o našom najnovšom vývoji v blízkej budúcnosti.“