Domov Témy Novinky a aktuality JEKA studio: Kornit priniesol benefity

JEKA studio: Kornit priniesol benefity

1107
0

Kornit Digital oznámil dodávku stroja Kornit Storm HD6 na priamu potlač textilu (DTG) do bratislavskej tlačiarne JEKA studio.

Snahu rýchlo splniť objednávky, s minimom odpadu a nízkymi nákladmi na tlač sa JEKA studio rozhodlo naplniť inštaláciou stroja na priamu potlač textilu. Voľba padla na Kornit Digital a ich stroj Sorm HD6 – robustnú a v praxi overenú komerčnú tlačiareň DTG, ktorá je vhodná pre malé a stredné tlačiarenské podniky. JEKA studio okrem digitálnej výroby DTG ponúka ofsetovú tlač, veľkoformátovú digitálnu tlač, sieťotlač, sublimáciu, vyšívanie a ďalšie služby.

Po nainštalovaní systému Kornit Storm HD6 s bezzápachovou fixáciou a ekologickými atramentmi NeoPigment je podnik schopný vyrábať odevy s o 30% vyššou rýchlosťou, navyše kvalitnejšie výtlačky priniesli nárast objednávok.

„Rovnako ako mnoho sieťotlačiarov, sme aj my pridali digitálnu textilnú tlač, pretože dokázala rýchlo vybaviť objednávky, s veľmi malým odpadom a nízkymi nákladmi na tlač,“ hovorí Michal Krásnohorský, majiteľ spoločnosti JEKA studio. „Spoločnosť Kornit Digital ponúkla najlepšiu technológiu digitálnej tlače na trhu a teraz nám zvýšená farebná škála a maloobchodná kvalita pomohli rozšíriť našu zákaznícku základňu, čo nám dáva dôvod veriť v ďalšie rozširovanie v budúcnosti.“

Kornit Storm umožňuje potlačiť fotky a viacfarebné motívy na rôzne materiály ako je Bavlna, Polyester, Hodváb a dalšie iné materiály. Potlač je trvácna (neopotrebuje sa ani po 100 praniach), zachytí farebné prechody a jemné detaily. Výsledná potlač je jemná na dotyk, je priedušná , čiže nie je to žiadny tvrdý plast, ktorý sa ťažko ohýba a lepí sa v teple na telo. Každé jedno tričko prechádza prísnou výstupnou kontrolou kvality, takže sa nestáva, že by motív bol zle alebo nekvalitne natlačený. Konštrukcia a technologické vybavenie nám umožnuje tlačiť nepretržite 24/7. Táto technológia neprináša žiadne vedľajšie náklady na výrobu (osvit šablón, príprava filmov a pod.) Je efektívna pre malé množstvá potláčaného textilu: 1-100 ks, alebo pri motívoch, kde zákazník vyžaduje fotografickú kvalitu tlače. Na rozdiel od iných digitálnych strojov, farba použitá pri tlači stabilnejšia, ekologickejšia, elastická, priedušná a čo je najdôležitejšie – nezprateľná! Maximálna produkcia za hodinu je cca 150 bielych tričiek, alebo cca 80 farebných tričiek.

Kornit Storm HD6

Kornit Storm HD6

  • Farby: CMYK + RED + GREEN + Biela,
  • Veľkosť potlače: až do 50x70cm
  • Potlačiteľné materiály: Bavlna, Polyester, Zmes bavlna-polyester, Lycra, Viskóza, Hodváb, Riflovina a iné
  • Stálosť pri praní: do 40°C
Chris Govier

„Je veľmi bežné, že komerčné a sieťové tlačiarne dopĺňajú svoje služby priamym odevom, ktoré ponúka okamžitú výrobu na mnohých tkaninách s neobmedzenými grafickými možnosťami a trvalo nízkymi nákladmi na tlač v akomkoľvek množstve,“ hovorí Chris Govier, Výkonný riaditeľ Kornit Digital EU. „JEKA studio ukazuje, ako zákazníci spoločnosti Kornit pokračujú v raste a rozširovaní svojich schopností, keď neustále vyvíjame svoje systémy a neustále napĺňame požiadavky dnešnej spotrebiteľskej mentality vidíš a kúp (see-now-buy-now), založenej na webe.“

O Kornit Digital

Globálna spoločnosť založená v roku 2002, s centrálou v Izraeli a pobočkami po celom svete. Vyvíja, vyrába a predáva priemyselné technológie digitálnej tlače pre odevný, módny a textilný priemysel. Kornit Digital dodáva kompletné riešenia vrátane digitálnych tlačových systémov, atramentov, spotrebného materiálu, softvéru a popredajnej podpory. Atramenty NeoPigment, vyrábané vo vlastnom závode Kornit digital, sú ekologické, netoxické, 100% rozložiteľné, bez ťažkých kovov, formaldehydov či alkylphenolov.

Použité zdroje: Kornit Digital a JEKA studio.