Domov Multimédiá Spandex: SafeTouch

Spandex: SafeTouch

1023
0

Nová fólia ImagePerfect SafeTouch prináša maximálnu ochranu proti baktériám na podporu správnych hygienických postupov.

Bratislava, Január 2020Spandex, dodávateľ inovatívnych riešení pre reklamný a grafický priemysel a displej systémy predstavil ImagePerfect SafeTouch, plne číry laminát odolný voči vysokému zaťaženiu a abrazívnemu čisteniu, s ďalšou výhodou antimikrobiálnych vlastností minimalizujúcich šírenie baktérií, húb, parazitov a ľudského koronavírusu.

ImagePerfect SafeTouch (IP 2830-111) je 80–mikrónová číra fólia, dostupná v lesklej a matnej povrchovej úprave. Obsahuje vysoko účinné antimikróbne činidlo pyritión zinočnatý a poskytuje viac ako 99,99% účinnú ochranu proti celej škále rôznych baktérií, húb a parazitov. ImagePerfect SafeTouch preukazuje tiež antivírusovú aktivitu 74,3% na ľudský koronavírus HCoV-229E po dobe kontaktu 24 hodín.

Antimikróbne činidlo je obsiahnuté priamo vo fólií, teda nie je to len povlak na povrchu fólie. Tým zabezpečuje, že ochranné vlastnosti IP SafeTouch zostanú zachovalé aj pri pravidelnom abrazívnom čistení, a to až po dobu 3 rokov.

Produkt je určený pre interiérové ploché aplikácie, ako sú značenia a dekorácie, pulty, stoly a dvere, priečky, skrinky, panely, police a okná. Je ideálny do prostredí, ktoré si vyžadujú vysokú úroveň hygieny, napríklad v maloobchode, verejnej doprave, v oblastiach zdravotníctva, a školstva, vo vzdelávacích zariadeniach, v pohostinstvách, na miestach voľnočasových aktivít a v obchodných priestoroch.

Antimikróbna laminačná fólia zastavuje ďalšie šírenie mikróbov na povrchu tým, že vytvára pre ne nepriaznivé životné podmienky a tak im znemožňuje životaschopnosť a šírenie.  

Vďaka semi-permanentnému solventnému lepidlu, sa fólia IP SafeTouch jednoducho odstráni bez zanechania zvyškov lepidla a je preto vhodná pre priame nanášanie na povrchy. Vysoká priehľadnosť filmu znamená, že zachováva elegantný vzhľad povrchu, na ktorý sa nanáša. Môže byť tiež použitá aj ako laminácia potlačených médií, no v tomto prípade je potrebné potlačený povrch nechať vysušiť pred lamináciou po dobu najmenej 48 hodín.

ImagePerfect SafeTouch je plne odolný voči častému čisteniu rozpúšťadlami, ako je 70% etanol, 0,1% IPA a 5% benzalkóniumchlorid. 

Stefano Nigrone

Stefano Nigrone, produktový riaditeľ pre ImagePerfect zo Spandexu, vysvetľuje: „ImagePerfect SafeTouch dáva zákazníkom dôležitú novú voľbu – maximálnu úroveň antimikróbnej ochrany, zaručenú po dobu 3 rokov, s flexibilnou PVC fóliou a solventným lepidlom za bezkonkurenčnú cenu. V konečnom dôsledku to pomôže spoločnostiam lepšie chrániť svojich zamestnancov a zákazníkov tým, že pre nich zabezpečia bakteriálnu ochranu na rôznych povrchoch, v čase, keď citlivosť verejnosti na hygienu nikdy nebola vyššia.”

ImagePerfect SafeTouch bol nezávisle testovaný spoločnosťou 3A Laboratori (akreditovanou UNI CEI EN ISO/IEC 17025, a certifikovanou UNI EN ISO 9001). Materiál je dostupný na sklade.

Pre ďalšie informácie kontaktujte Spandex na tel.: 02 3333 5555, resp. navštívte webovú stránku www.spandex.sk.