Zöllner-Wiethoff GmbH: Pokročilá automatizácia s maximálnou spoľahlivosťou

982
0

Moderný vysokokvalitný flexotlačiarenský stroj Evo XG od spoločnosti Koenig & Bauer predstavuje vrchol dizajnu a technického know-how. Navrhli ho, aby spĺňal najvyššiu výkonnosť v kvalite, produktivite a bol vysoko spoľahlivý počas prevádzky. V týchto dňoch sa stal súčasťou rodinného podniku Zöllner-Wiethoff GmbH s dlhoročnou tradíciou.

Veľkú rodinnú spoločnosť v nemeckom mestečku Sundern riadi už 3. generácia zakladajúcej rodiny. Za svojich 70 rokov pôsobenia sa stihla vypracovať na stabilnú firmu, ktorá i v čase aktuálnej krízy stojí pevne na nohách. Už vyše 20 rokov je zameraná na výrobu darčekového baliaceho papiera s distribúciou do celej Európy, pričom ročne sa potlačí viac ako 200 miliónov metrov papiera. Zvládnuť vysokú produkciu si vyžaduje disponovať kvalitným parkom zariadení, preto nie je prekvapením, že sa rozhodli investovať do tlačiarne Evo XG, ktorej spustenie je naplánované začiatkom roka 2021.

Rýchle inovačné tempo

Prednosťou celého zariadenia Evo XG je systematická automatizácia pracovných procesov na spracovanie nielen papiera, ale i fólií a vlnitej lepenky. Stroj dosahuje rýchlosť až 600 m/min, na ktorú nemá vplyv druh potláčaného papiera či použitie iného média. Vďaka premyslenému robustnému a ergonomickému dizajnu dosahuje zariadenie vynikajúci výkon v kvalite a produktivite. Nový prírastok v rodinnej spoločnosti bude v konfigurácii 8 + 1 tlačových jednotiek. Podľa vyjadrení Jürgena Poppa, majiteľa a generálneho riaditeľa spoločnosti Zöllner-Wiethoff, očakávajú od nového zariadenia prínos ku ekologickým a kvalitatívnym aspektom výrobkov, lebo to má pre nich veľký význam. „Evo XG je presne ten druh stroja, ktorý sme hľadali. Sme presvedčení, že sme sa rozhodli správne a že teraz budeme môcť ďalej posilňovať svoje postavenie lídra európskych trhov,“ dodal Popp. Na zabezpečenie technickej konfigurácie tlačiarne vhodnej pre spoločnosť sa musela do úvahy vziať široká škála používaných rôznorodých druhov papiera, z ktorých niektoré majú vysoký podiel recyklovaných vlákien, nevynímajúc ani nekonečnú rozmanitosť použitých vzorov tlačených výlučne pomocou atramentov na vodnej báze.

ik