Domov Témy Dodávateľ mesiaca Manroland Sheetfed: Ofsetový premiant pozdvihol možnosti tlače

Manroland Sheetfed: Ofsetový premiant pozdvihol možnosti tlače

989
0

Veľká polygrafická šou sa v týchto dňoch mala konať na veľtrhu drupa v nemeckom Düsseldorfe, ktorý sa nakoniec presunul na budúci rok. „The Evolution of print“ alebo „Naša rodina sa výrazne rozrástla“ sú heslami spoločnosti Manroland Sheetfed, ktorá aktuálne na trhu predstavuje hneď tri novinky, a to dve ďalšie verzie modelu Roland 700 Evolution – model Roland 700 Evolution Speed a Roland 700 Evolution Lite. Najočakávanejšou novinkou je zariadenie Roland 900 Evolution pre veľký formát.

The Evolution of print

Tlačiareň Roland 700 Evolution technologicky patrí medzi vyspelé ofsetové stroje, ktoré sa už v radoch polygrafov veľmi dobre etablovali. Vďaka technológii OnePass poskytuje mnohé nové možnosti. OnePass – v jednom prechode stroja – prináša kvalitnú a rýchlu tlač s redukciou výrobných krokov. Zariadenie má vo výbave novo navrhnutý centrálny riadiaci pult s ovládaním pomocou dotykových obrazoviek a nový systém posunu stohu v nakladači, ktorý znižuje množstvo makulatúry. Popracovalo sa aj na novej technológii vedenia potláčaného materiálu, vďaka ktorej je na výstupe dokonale zarovnaný stoh hárkov. Inovácie sa dotkli aj vlhčiacich jednotiek zariadenia a jeho ložísk, ktoré výrazne znižujú vibrácie. V kombinácii so sofistikovaným softvérom, ktorý je optimálne nastavený na maximálnu praktickosť priebehu umývacích cyklov valcov, možno dosiahnuť ďalšie skrátenie času potrebného na nevyhnutné prerušenie výroby. Očakávaným výsledkom je zvýšenie produktivity a kvality tlače a súčasne zníženie výrobných nákladov. Po novom bol základný model premenovaný na Roland 700 Evolution Elite – je „allrounder“ pre všetky aplikácie a trhové segmenty. K dispozícii má kompletný opčný program, ako má konfigurácia  modelu Roland 700 Evolution Ultima.

Prírastky Evolution

Model Roland Evolution 700 Speed je určený pre vysokoobjemové zákazky. Základný model má výkon 16 000, resp. 18 200 hárkov za hodinu, model Speed zvládne až 20 000 hárkov. Chod stroja má optimálne nastavené automatizačné procesy a vytvrdzovanie je prevedené tak, ako je to u iných výrobcoch bežné pri najvyšších radoch zariadení. Ako je to pri všetkých Manroland Sheetfed tlačiarňach, aj táto je navrhnutá tak, aby pri každej zákazke fungovala vo svojej plnej rýchlosti i pri konfigurácii s UV vytvrdzovaním. Model Roland Evolution 700 Lite poskytuje rýchlosť tlače 15 000 hárkov za hodinu a je k dispozícii s automatickým vkladaním tlačových platní a umývacím procesom. V základnej konfigurácii stroja je manuálne vkladanie platní a v tomto prevedení nie je v ponuke UV vytvrdzovanie. Aj keď stroj na jednej strane ponúka legendárnu kvalitu tlače, na druhej strane je výber konfigurácií obmedzený. Lite je vhodný pre veľkoobjemovú potlač vlnitej lepenky s dlhodobými vyhliadkami. Tretím prírastkom je Roland 900 Evolution, ktorý doplnil zariadenia pre veľkoformátovú tlač. Model disponuje rýchlosťou 16 500 hárkov za hodinu a aktuálne je dostupný pre veľkosť hárkov do 1 060 x 1 450 mm.

ik