Domov Témy Novinky a aktuality EIZO: nové FlexScan monitory

EIZO: nové FlexScan monitory

907
0

Nové monitory EIZO FlexScan EV2495/EV2795 ponúkajú všestranné možnosti nejmodernejších rozhraní v bielo-čiernom vyhotovení.

Sortiment EIZO sa rozrastá o dva nové takmer bezrámčekové monitory LCD FlexScan EV2795 a EV2495 s uhlopriečkami 27 a 24,1 palcov, ktoré sa vďaka dokovacej stanici USB-C dokonale hodia do kancelárie či na domáce pracovisko. Monitory majú rozlíšenie 2560 × 1440, resp. 1920 × 1200 obrazových bodov, antireflexný povrch a ich obraz nezaťažuje rušivé blikanie. Prístroje sú vybavené výnimočnými funkciami pre lepšiu ergonómiu a úsporu energie.

eizo.cz

Súčasťou modelov FlexScan EV2795 a EV2495 je dokovacia stanica USB-C a reťazenie USB-C, čo prináša väčšiu flexibilitu a obmedzuje rozsah kabeláže na písacom stole. Jediný kábel vedúci k počítaču postačí k prenosu obrazového aj zvukového signálu, dát cez USB aj cez sieť a zároveň zaistí i nabíjanie. Rovnakým káblom sa môže prenášať dokonca aj signál pre zreťazené monitory.

Takto široké možnosti ocenia najmä užívatelia notebookov a tabletov. Prechod z kancelárie na domáce pracovisko je vďaka pohodlnému pripojeniu cez USB-C naozaj hračkou. Stále viac notebookov nemá rozhranie LAN, avšak dokovacia stanica im umožní aj toto pripojenie a naviac im poskytne aj 70 W dobíjacieho výkonu.

K ľahkému vytvoreniu viac obrazovkových zostáv slúži rozhranie USB-C s možnosťou reťazovitého prepojenia obrazoviek. Dvojica upstreamových rozhraní USB na monitoroch EV2795 a EV2495 umožňuje dokonca aj prepínanie klávesnice a myši (tzv. KVM switch). Napríklad na domácom pracovisku môžete k monitoru pripojiť súkromný počítač súčasne s firemným počítačom, pričom oba budete ovládať jedinou klávesnicou a myšou a zároveň budete môcť používať aj ďalšie zreťazené monitory pripojené cez USB-C či DisplayPort. Na oboch monitoroch nájdeme trojicu postranných konektorov USB-A pre pohodlné pripojenie periférií.

Vďaka špičkovej obrazovej kvalite, ergonómii a moderným rozhraniam splňujú modely EV2795 a EV2495 najvyššie nároky kladené na kancelársku aj domácu techniku. Monitory sa vyznačujú minimalistickým designom. Oba sú ponúkané nielen v elegantnej čiernej farbe, ale i v bielom vyhotovení, ktoré prejasní každé pracovisko. Pribalené čierne či biele káble sú farebne zladené s obrazovkou.

eizo.cz

Vlastnosti

  • Dokovacia funkcia pre tablety, notebooky a smart telefóny vďaka rozhraniu USB-C 3.1 s prenosom signálov DisplayPort a LAN a s napájacím výkonom až 70 W
  • Rámček široký iba 1 mm pre extrémne kompaktný a mimoriadne pútavý vzhľad
  • Kontrast 1000:1, jas 350 cd/m², pozorovací uhol 178°
  • Funkcie Auto-EcoView, EcoView-Index a EcoView-Optimizer pre najvyššiu úsporu energie a optimálnu ergonómiu
  • Funkcia reťazenia USB-C (výstup USB-C) pre pripojenie ďalších obrazoviek
  • Funkcia prepínania klávesnice a myši (KVM switch) pri prepnutí signálu alebo pri použití klávesovej skratky
  • Signálové vstupy: USB-C (DisplayPort Alt Mode), DisplayPort, HDMI, RJ45 (LAN)
  • Tri konektory USB-A pre downstream

Päťročná záruka

EIZO poskytuje päťročnú záruku pre všetky modely FlexScan, a teda aj pre monitory EV2495 / EV2795. Ponúka tak najvyššiu bezpečnosť investície a veľmi nízke celkové náklady na vlastníctvo (TCO).

Monitory sú už dostupné v predaji.

O spoločnosti EIZO

Slovo EIZO znamenajúce v japonštine „obraz“ sa stalo názvom spoločnosti zaoberajúcou sa vývojom a výrobou špičkových zobrazovacích riešení. EIZO spojuje hardwarové a softwarové technológie s konzultantstvom, webhostingom a ďalšími službami, aby napomohlo zákazníkom z oblasti obchodu, grafiky, počítačových hier, medicíny, námorníctva, riadenia letovej prevádzky a ďalších odvetví k pohodlnejšej, efektívnejšej a kreatívnejšej práci. Vedenie spoločnosti EIZO sídli v japonskom Hakusane, ale výskumné, vývojové a výrobné kapacity sa okrem Japonska nachádzajú aj v Číne, Nemecku a Spojených štátoch. Obchodné zastúpenia pôsobia vo viac než 80 krajinách.

EIZO